Daalderop keukenboilers :ghostview Combifort32 80

Direct warm water in de keuken en water en energie besparen, dat kan met Daalderop keukenboilers. Een keukenboiler wordt direct onder de keukenkraan geïnstalleerd. De warme keukenkraan gebruiken levert dan direct warm water op en er is geen verspilling van koud en lauw water. Daarnaast heeft het gebruik van een keukenboiler, het voordeel dat de combiketel niet meer onnodig wordt opgestart. Zodoende gaan de meeste huishoudens met een keukenboiler efficiënter om met water, energie en geld.

 

De feiten

 • Volgens het NEN en Gaskeur tapt een gemiddeld huishouden 43 keer per dag warm water in de keuken
 • Wanneer de combiketel op zolder staat is de leidinglengte al snel 10 meter of meer
 • Meer dan 50% van de Nederlandse huishoudens moet langer dan 30 seconden wachten op water van 50°C. Een kraan geeft minimaal zes liter per minuut, dus 30 seconden wachttijd is minimaal drie liter water verspillen (onderzoek VROM)
 • De prijzen, die Daalderop hanteert zijn gemiddelden en inclusief belastingen: • Gas: € 0,57 per m3 • Elektriciteit: € 0,20 per kWh; • Water: € 1,27 per m3
 • De isolatie van de Daalderop keukenboilers is dusdanig goed, dat er slechts sprake is van een stilstandverlies van € 0,06 per dag
 • Huishoudens die over een keukenboiler beschikken gaan veel zuiniger om met warm water, omdat men niet meer achteloos de kraan opendraait, maar nadenkt over de gewenste watertemperatuur

Daalderop heeft in het assortiment diverse keukenboilers. De besparing van de diverse types komt sterk overeen. De mate van besparing hangt af van:

 • De wijze van aansluiten van de keukenboiler (coldfill- of hotfill-aansluiting)
 • Type en plaats van de combiketel en de diameter van de leidingen
 • Het warm watergebruik in de keuken

Besparing coldfill-aansluiting

Iedere Daalderop keukenboiler kan geïnstalleerd worden op de koudwaterleiding, oftewel cold-fill aangesloten worden. In deze situatie werkt de Close-in onafhankelijk van de combiketel en dat levert een grote besparing op, die kan oplopen tot € 175,- per jaar. Wanneer namelijk bij een warm watertapping in de keuken de combiketel gebruik wordt kost dit:

 • Elektriciteit, omdat de ketel moet opstarten
 • Gas, omdat de ketel warm water moet produceren
 • En water, omdat er zich vaak afgekoeld water bevindt in de warm waterleiding naar de keuken, wat ongebruikt weggespoeld wordt. Afhankelijk van de leidinglengte en -diameter kan dit oplopen tot vijf liter

Wanneer men de kraan in de keuken weer dicht draait, verspilt men opnieuw energie. Het warme water wat op dat moment in de leiding zit, is immers vaak voor niks op gewarmd.

In deze situatie zal een coldfill-aangesloten Close-in besparen, omdat de combiketel niet meer in bedrijf hoeft te komen. Hoe verder de combiketel verwijderd is van de keuken en hoe intensiever het warm watergebruik in de keuken, hoe meer men bespaart. Ook het rendement van de ketel en het type heeft invloed op de besparing.

Besparing hotfill-aansluiting

Wanneer ervoor gekozen wordt de Daalderop Close-in hotfill aan te sluiten, dan wordt de boiler als het ware als opslagvat gebruikt. De combiketel moet dan wel in bedrijf komen, maar er gaat geen water en energie verloren, omdat men uitsluitende de wenselijke hoeveelheid tapt. Ook dat levert uiteraard geld op en wel tot ¤ 100,- per jaar.

CombiSwitchdaalderop combiswitch 079080011 427090

Met de CombiSwitch is het altijd mogeflijk een Close-in te installeren zonder een extra elektriciteitsgroep aan te moeten leggen. Via de CombiSwitch kunnen namelijk twee apparaten met relatief hoge vermogens vragen worden aangesloten op één groep, omdat de switch - zoals de naam al doet vermoeden - kan ‘schakelen’ tussen de twee apparaten en de piekstroom kan opvangen. Zo raakt de groep nooit overbelast en kan de Close-in samen met bijvoorbeeld de afwasmachine via de CombiSwitch op dezelfde groep.

Voordelen CombiSwitch :

 • Bespaar aanleggen extra groep
 • Voorkomt overbelasting

De CombiSwitch wordt bevestigd in de nabijheid van een wandcontactdoos met randaarde en daarop aangesloten. De switch is vol-elektronisch en geschikt voor alle types vaatwasmachines. Ook andere apparaten zoals een elektrisch fornuis, stoomoven of combimagnetron kunnen op deze manier samen met de Close-in op dezelfde groep worden aangesloten.

 

Copyright (c) Vakzaak Van der POl BV 2015. All rights violated.
Designed by joomlatd.com